söndag 29 juli 2007

Dag 4 2/10: Sovmorgon

Så där ja- då har man äntligen fått sovmorgon. Tyvärr sitter jet-laggen i lite för när klockan är 23:30 här är man inte speciellt trött när man väl lägger sig. Hemma är klockan då 20 och det är ingen tid man är van att sova vid. Men efter ett tag somnade man och fick sig ändå en god sömn.

Efter att ha vaknat var det dags för frukost. Och även frukosten är bra. Man kan få nygräddade pannkakor, omeletter, korv, bacon, mackor, flingor, färskpressade fruktjuicer, färsk frukt och massa annat gott. Det är en ren fröjd att äta frukost här.

Efter frukost varje dag har man tagit sig en Underberg. Det är 44 procentig sprit med örter i som ska vara för matsmältningen. Det var en av de huskurer vi blev rekommenderade innan vi åkte. Det är inte särskilt gott men eftersom man verkligen inte vill ha dålig mage vågar man inte låta bli. Det kan ju faktiskt hjälpa.

I övrigt funderar jag på att ta med mig en indier hem och adoptera honom. Det finns nämligen en helt fantastisk människa som går runt nere i hotell-resturangen och sprider glädje. Han har kockkläder på sig men lagar tydligen inte mat utan är bara där och går runt och pratar med gästerna. Han hälsar på en och skakar hand och frågar hur man haft det och vad man ska göra under dagen. Sen nästa gång man kommer till resturangen kommer han ihåg vad man svarade och frågar hur det var. Det kanske låter lite som Rosen men det är inte ens nära. Det verkligen spritter energi och glädje från honom och det går bara inte att tycka illa om honom. Skulle kunna tänka mig att ha honom hemma för att peppa en när man vaknat och ska till jobbet. Har man en dålig dag skulle man bli glad direkt. Ska undersöka vilka möjligheter det finns att få med honom hem.

Strax är det dags för lunch och sen kommer chauffören vid 14:30 och hämtar upp oss för att åka ner på stan. Ikväll ska vi och äta på ett hotell som ligger i närheten. Det heter Windsor Manor och de ska ha bra mat. Något jag inte tvivlar en sekund över. Återkommer med rapport om resten av denna dag senare. Posted by Picasa