söndag 29 juli 2007

Dag 2 30/9: Möte på ABB samt indisk mat

Då har snart första dagen klarat av i Indien. Än så länge känner jag inte av några problem med magen. Får hoppas det håller sig så....

Måste dock erkänna att rädslan för att man så lätt kan bli dålig av maten nästan känns löjlig ibland. Man känner sig orolig varje gång man äter nåt och känner efter hur man mår varannan sekund. Det gör ju om möjligt bara det hela ännu värre. Får se hur det blir i fortsättningen.

Så här långt måste jag säga att det varit helt fantastiskt här i Indien. Det är nästan lite overkligt att vara här för allt är så annorlunda mot hemma. Trafiken går inte att beskriva, det är bilar, mopeder, motorcyklar, kor, cyklar och fotgängare i en salig röra. Vi har som tur var en chaufför från ABB som skjutsar oss för att köra själv är inte ens ett alternativ. Man skulle vara krossad inom ett par sekunder. Det tutas friskt men inte som i t ex Grekland där man gör det för man är arg. Här tutar man för att bilen framför ska veta att man finns där och är på väg förbi.

När man åker runt här inser man hur fattigt det är. Det är skitigt och vägarna är usla på många ställen. Sen har vi korna som helt plötsligt dyker upp mitt i vägen eller står och betar längs en vägkant. Man kan verkligen säga att man får sina fördomar om Indien bekräftade.

Vädret är rätt behagligt. Det är en 20-25 grader varmt och molnigt. På förmiddagen var det en del sol men på eftermiddagen började det spöregna. Nu har regnet dock upphört.

En sak som är jobbig här är att alla vill serva en hela tiden. De vill bära väskan åt en, de öppnar dörrar, de skjuter in stolar och annat som man inte är van vid att nån gör hemma i Sverige. Det känns lite jobbigt att gång på gång förklara att man vill bära väska själv och att ingen behöver gå efter en och öppna en dörr. De ställer sig dock inte efteråt och vill ha dricks men ändå finns det med underförstått. Problemet har hitills varit att jag inte haft några kontanter (ingen skräll iofs) så stackarn som släpade väskan igår kväll och demonstrerade hela rummet fick inte ett öre för det. Kändes jättedumt.

Idag har vi varit på ABB-s kontor och träffat de som jobbar med oss. Det var intressant att höra hur de jobbar och få chans att förklara hur vi jobbar. Det kändes som de var villiga att genomföra lite förändringar men om de säger så av ren artighet eller verkligen menar det återstår att se.

Efter mötet åkte vi till en indisk resturang och åt alldeles underbar mat. Allra godast var räkor i nån slags röra som smakade mycket vitlök. Det var helt fantastiskt! Vi åt typ 8 olika små rätter, förutom räkorna var det kyckling i olika såser, lamm i olika variationer samt ris.

Nu är klockan snart 19 här och vi är på hotellet och vilar. Ska äta lite kvällsmat vid 20 och sen blir det tidigt i säng för imorgon blir det tidigt. Riktigt tidigt. Klockan 06.30 blir vi upphämtade. Vi ska då till ett tempel som heter Maysore och ligger några mil utanför Bangalore. Tydligen tar det 3h att åka och eftersom det är festival samtidigt måste man vara ute tidigt för annars får man parkera några kilometer ifrån templet och gå... Ska bli mycket intressat att se det templet men jag är lite orolig för resan. 3h i varje riktning- vad händer om man blir dålig? Då är det typ ett hål i marken som gäller. Det stressar mig bara av att tänka på resan.

Sen på måndag ska vi äntligen få sovmorgon.

Idag är det bara 6 dagar tills jag får åka hem.

Indien 060930- Dag 2
Sep 29, 2006 - 12 Bilder